zondag 22 september 2019

Guyanese drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Khan weer in hechtenis

(Bron foto's: Demerara Waves)
Khan verdacht van twee moorden in Guyana in 2005 en 2006


De Guyanese drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Khan arriveerde vrijdag op de internationale luchthaven van Guyana vanuit Miami, Florida (VS), maar werd meteen weer aangehouden door de Guyanese politie. Hij wordt verdacht van moord op bokscoach Donald Allison en op de Afro-Guyanese mensenrechtenactivist Ronald Waddell. 

Zijn advocaat Glen Hanoman geeft aan, dat Khan op geen enkele wijze betrokken was bij de moorden. Terwijl de politie meer juridische informatie aan het inwinnen is, blijft Khan in hechtenis, meldt Demerara Waves in twee uitgebreide artikelen gisteren, zo bericht Starnieuws vandaag, zondag 22 september 2019.

Een Guyanese getuige Selwyn Vaughn had in een Amerikaanse rechtbank verklaard, dat Khan hem een van de keren gevraagd had om de locatie van Allison te traceren.

Vaughn stelde Khan op de hoogte over de locatie van Allison en kort daarna gingen enkele gewapende mannen af op het slachtoffer.

Allison werd op 8 september 2005 doodgeschoten buiten de Ricola Boxing Gym in Agricola te Demerara. Een andere keer vroeg Khan naar de locatie van Waddell. Ook hij werd kort daarna vermoord.

Waddell werd op 10 januari 2006 in zijn auto neergeschoten te Subryanville, Georgetown. Op basis van deze handelingen ontstond het vermoeden bij Vaughn dat Khan de twee moorden heeft laten plegen. Volgens de raadsman van Khan heeft dit vermoeden geen wettelijke grondslag. Bovendien waren deze verklaringen in een totaal ander proces afgelegd dat geen verband had met de strafzaak van Khan. Volgens de advocaat waren de verklaringen irrelevant voor deze strafzaak van Khan. Daarom werd hij daarover niet gehoord en is er dus ook geen wettig bewijs.

Khan werd gelinkt aan de voormalige Guyanese PPP/C-regering en de toenmalige minister van Volksgezondheid, Leslie Ramsammy. Zo zou Ramsammy als overheidsfunctionaris toestemming gegeven hebben voor de invoer van spionage-apparatuur die werd gevonden in een voertuig waarin Khan en anderen zich verplaatsten. Ramsammy heeft dit steeds ontkend.

Khan heeft zo'n tien jaar van zijn opgelegde gevangenisstraf van 15 jaar uitgezeten in een Amerikaanse gevangenis. In 2006 werd hij in Suriname gearresteerd en uitgezet via Trinidad & Tobago. Op verzoek van de federale autoriteiten in de Verenigde Staten werd hij op luchthaven Piarco aangehouden op verdenking van drugshandel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten