dinsdag 24 september 2019

Minister Parmessar bezoekt gebracht de oude plantage Bakkie in het district Commewijne

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituuut)
Parmessar zegt ondersteuning toe voor herstellen van sluiswand, de achterdam


Een werkgroep van het ministerie van Landbouw, Veelteelt en Visserij (LVV) heeft samen met minister Rabin Parmessar een bezoek gebracht aan de oude plantage Bakkie in het district Commewijne, aldus het ministerie gisteren, maandag 23 september 2019.

Bakkie, de voormalige plantage Reynsdorp, ligt aan de rechteroever van de Commewijnerivier. De plantage heeft een klein privémuseum met een collectie van oude flessen, prenten, kaarten, schilderijen, documenten en gebruiksvoorwerpen, die een beeld geven uit de tijd van de slavernij.

De bewindsman kreeg een uiteenzetting van de eigenaren van de guesthouse aldaar, Bas Spek en Marsha Mormon. Plantage Bakkie heeft een klein bevolkingsaantal, waarvan een deel van de lokale bevolking aan landbouw doet. Daarnaast zijn zij ook actief bezig binnen de visserijsector.

Minister Parmessar heeft ondersteuning toegezegd aan de bewoners van de plantage, voor het laten herstellen van de sluiswand, de achterdam, door Surzwam N.V.

De minister kreeg uit handen van Marsha Mormon, een gedenkboek mee met alle relevante informatie over de plantage. Hij beloofde deze beschikbaar te stellen aan de bibliotheek van het ministerie, zodat de LVV-bezoekers informatie kunnen verkrijgen over de plantage.

25 April was de opening van het eerste deel van het nieuwe fietspad in Noord Commewijne. Nu wordt gewerkt om het hele fietspad van 24 kilometer lang van Bakkie (plantage Reynsdorp) naar plantage Rust en Werk afgerond te krijgen. Vanuit Bakkie is reeds 8 kilometer van het fietspad aangelegd.

Met de aanleg van het fietspad, voor met name de lokale gemeenschap en andere ondernemers, worden er unieke kansen geboden om de economisch activiteiten aldaar een boost te geven. Dit initiatief helpt om het Commewijne district tot ontwikkeling te brengen, zonder dat de waarde van de natuur, cultuur en geschiedenis van het gebied verloren gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten