dinsdag 24 september 2019

Suriname leent 11.13 miljoen Amerikaanse dollar van India voor rehabilitatie Melkcentrale

(Bron foto: NII)
Melkcentrale krijgt Ultra High Temperature Processing Unit


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de vertegenwoordiger van de Exim Bank van India, Ajay Rana, hebben gisteren een leningsovereenkomst getekend. Het betreft een overeenkomst voor een bedrag van 11.13 miljoen Amerikaanse dollar ten behoeve van de rehabilitatie van de Melkcentrale en de productie van steriele melk en melkproducten. Dit meldt vandaag, dinsdag 24 september 2019, het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Bij deze gelegenheid waren ook aanwezig zijn collega minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij met zijn staf, de directeur van De Melkcentrale Paramaribo N.V., de ambassadeur van India en de directeur van Ontwikkelingsfinanciering van het ministerie van Financiën.

De Melkcentrale werd in 1961 opgezet om de bevolking van Suriname van melkproducten te voorzien en levert tot en met heden nog steeds een belangrijke bijdrage bij de voorziening van de lokale markt van melk en melkproducten. In de loop der jaren heeft zij ook voldaan aan internationale HACCP en ISO-standaarden en heeft zij haar productenlijn uitgebreid.

Met deze investering via de India Eximbank zullen enkele moderniseringen binnen de fabriek van de Melkcentrale plaatsvinden. De belangrijkste is de opzet van een Ultra High Temperature (UHT) Processing Unit die het mogelijk maakt dat melkproducten een langere levensduur hebben en ook op kamertemperatuur kunnen worden gehouden. Hierdoor hoeven de producten niet meer gekoeld vervoerd en bewaard te worden. Hiermee zullen de producten van de Melkcentrale makkelijker over het gehele land gedistribueerd kunnen worden. 

Overige projecten in uitvoering van de Credit Lines met India zijn de pompgemalen projecten ten behoeve van de irrigatie van verschillende landbouwgebieden, deze projecten worden uitgevoerd via het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. In de samenwerking met India is ook in voorbereiding een elektrificatie project ten behoeve van de elektriciteitsvoorziening van de rurale gebieden. Deze overeenkomst zal waarschijnlijk in de komende maand worden geformaliseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten