dinsdag 24 september 2019

Fernandes Group schenkt twee koelapparaten aan de Bloedbank

(Bron foto: de Ware Tijd)
Schenking in verband met 80-jarig bestaan van Fernandes Bottling


Fernandes Group heeft twee koelapparaten, met een totale waarde van ruim Srd 194.000, geschonken aan de Bloedbank. Het gaat om een vriezer met gestandaardiseerde temperatuur voor de opslag van bloed en een koeler voor het bewaren van testmateriaal. De schenking gebeurde in verband met het tachtigjarig bestaan van frisdrankonderdeel Fernandes Bottling, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 24 september 2019.

'We hebben al decennia een relatie met Fernandes en het doet ons goed om weer een donatie te ontvangen', zegt directeur Maria Tjon A Loi van de Bloedbank. Tjon A Loi benadrukt dat bijna alle bedrijven onder de Fernandes Group-paraplu op één of andere manier het werk van de Bloedbank hebben ondersteund.

'Naast de bollen die wij wekelijks in de jaren tachtig kregen van de bakkerij, heeft het concern ons altijd ondersteund met het werven van bloeddonors.' Ze verwijst naar medewerkers van Fernandes die regelmatig bloed geven, onder wie Fernandes Bottling-directeur Bryan Renten en CEO Jules Fernandes.

'Het is voor mij een persoonlijke beslissing dat ik zoveel jaren bloed doneer, omdat ik weet wat het betekent om aan de ontvangende kant te zijn', vertelt Fernandes. 'Toen mijn vader ernstig ziek werd, deed hij vaak een beroep op de Bloedbank en het doneren van bloed is voor mij een manier om terug te geven.'

Het werven van bloeddonoren blijft een grote uitdaging voor de Bloedbank en tegen deze achtergrond is zij begin dit jaar een campagne hiervoor gestart. 'Wij weten dat wij een agressievere aanpak moeten toepassen om zo meer bloedgevers binnen te halen en rekenen onder andere ook op bedrijven', zegt Tjon A Loi. Ze waardeert het dat ondernemingen, zoals Fernandes hun medewerkers motiveren om actieve bloeddonoren te worden.

'Onze medewerkers weten dat zij op de dag dat zij bloed hebben gegeven een halve dag verlof krijgen', vertelt Renten. Dit zou meer moeten motiveren om donor te worden. Het exacte aantal medewerkers dat zich hiervoor heeft opgegeven had hij bij zijn toespraak niet bij de hand, 'maar ik kan wel zeggen dat het jaarlijks langzaamaan stijgt'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten