donderdag 1 augustus 2019

Zr.Ms. Groningen onderschept 470 kilo cocaïne ten noorden van de ABC-eilanden

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Cocaïne ontdekt aan boord van een zogenoemde Go Fast


Het marineschip Zr.Ms. Groningen, het stationsschip van de Koninklijke Marine in de West, die Kustwachttaken uitvoert, heeft dinsdagavond 30 juli 2019 een drugsvangst gedaan. Tijdens een patrouille van het Kustwachtvliegtuig Dash ten noorden van de ABC-eilanden - Aruba, Bonaire en Curaçao - werd een zogenoemde Go Fast gespot, zo bericht de Kustwacht Caribisch Gebied.

Vervolgens heeft Zr.Ms. Groningen koers gezet richting de Go Fast. De NH-90, de helikopter van Zr.Ms. Groningen, wist de Go Fast te stoppen en te begeleiden totdat de interceptievaartuigen van Zr.Ms. Groningen het vaartuig bereikt hadden.

De aan boord aangetroffen circa 470 kilo cocaïne en de opvarenden van de Go Fast zijn eerst aan boord genomen van Zr.Ms. Groningen en de volgende ochtend overgedragen aan de Kustwachtautoriteiten.

Zr.Ms. Groningen is sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip wordt ingezet om op te treden tijdens counterdrugs operaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast wordt het ook ingezet voor diverse Kustwachttaken in het Caribische gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en de inzet tijdens SAR-acties.

Voor het uitvoeren voor deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee FRISC’s (snel onderscheppingsvaartuig) en een NH-90 helikopter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten