donderdag 1 augustus 2019

Hakrinbank boekt over 2018 minder winst dan in 2017 - Bank presenteert Jaarverslag 2018

Over afgelopen boekjaar wordt geen dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders


Hakrinbank heeft het afgelopen jaar minder winst geboekt dan in 2017. De winst voor belastingen daalde met 13 procent naar Srd 47,8 miljoen. 'Het rendement was vooral in de eerste helft van het jaar teleurstellend, waarbij in de tweede helft er een verbetering optrad', zegt de bank in een persbericht, zo schrijft de Ware Tijd woensdagavond 31 juli 2019 op haar website.

Een algemene vergadering van aandeelhouders werd 's avonds is in Royal Torarica gehouden, waar onder meer het Jaarverslag 2018 werd gepresenteerd.

Door de grotere groei van het balanstotaal ten opzichte van het rendement en eigen vermogen is de BIS-ratio het afgelopen jaar verminderd. Daardoor wordt over het afgelopen boekjaar geen dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Het geconsolideerde balanstotaal steeg met 12 procent tot Srd 4,64 miljard.

Volgens de Hakrinbank-directie heeft de bank haar marktpositie het afgelopen jaar verstevigd, wat zich heeft geuit in een toegenomen marktaandeel. 'De bereikte resultaten zijn gerealiseerd in een redelijk stabiele economische omgeving, met een stabiele wisselkoers en dalende inflatie.'

Verder wordt gemeld, dat in november vorig jaar is geparticipeerd in de aandelenemissie van De Surinaamsche Bank waardoor in die bankinstelling een belang van 18 procent is verworven. De aandelen zijn gekocht met als doel een strategische samenwerking met DSB aan te gaan om onder andere schaalvoordelen te vergroten. Vooral op het stuk van betalingsverkeer, ICT, en creditcardtransacties zien de twee banken voordelen.

Om de groei te financieren en de BIS-ratio te verbeteren wordt in oktober dit jaar een aandelen emissie gehouden. De Staat zal niet deelnemen aan de emissie, omdat ze voornemens is haar aandeel in Hakrinbank terug te brengen met 20 procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten