donderdag 1 augustus 2019

Minister Parmessar praat verder met en over de visserijsector

(Bron foto: LVV)
Aandachtspunten grootte van boten en ijsboxen en lengte en maaswijdte van netten


In het kader van duurzaam visserijbeheer is minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij met de belanghebbenden in de visserijsector verder ingegaan op de knelpunten. De besproken punten, zoals grootte van de boten en ijsboxen alsook de lengte en maaswijdte van de netten op de kustvaartuigen, zijn vandaag, donderdag 1 augustus 2019, ter sprake gekomen, zo bericht het ministerie.

Zoals de minister al eerder heeft aangegeven worden er geen nieuwe visvergunningen meer uitgegeven. Uit onderzoek is gebleken, dat er te veel vergunningen zijn uitgegeven die een probleem vormen voor onze visserijsector.

De aanwezige stakeholders, SUNFO de overkoepelende organisatie voor de artisanale visserij, SSA (Suriname Seafood Associatie), FSA (de Federatie van Surinaamse Agrariërs), de Maritieme Politie en de Kustwacht Suriname onder leiding van Kolonel Jerry Slijngard zijn allen akkoord gegaan met het intrekken van de visvergunning, indien vissers zich niet houden aan de wet- en regelgeving. Degenen die niet voldoen aan de vergunningsvoorwaarden krijgen geen verlenging.

De minister heeft vervolgens aangegeven om het dispuut met betrekking tot de grootte (lengte en volume) van een vissersvaartuig verder te bespreken met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), waarbij de aanwezigen ook deel mogen zijn van deze bijeenkomst.

De bewindsman gaf de stakeholders aan, de issues goed gedocumenteerd te presenteren aan het ministerie, zodat snel acties kunnen worden genomen. De afdeling Statistiek en Onderzoek staat open voor het verstrekken van data.
Ter afsluiting van dit onderwerp wil de minister volgende week weer met alle belanghebbenden zitten om alle zaken voor een duurzaam visserijbeheer in Suriname af te ronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten