donderdag 1 augustus 2019

Ministerie van Financiën belooft spoedig subsidie voor Parelhuis te storten...

(Bron foto: Facebook)
'Maar, als we het vandaag niet zien, zullen we voorschot op het salaris moeten betalen'


'We hebben nog geen geld gezien op onze rekening, maar het ministerie van Financiën heeft ons gezegd, dat het er druk mee bezig is en belooft dat we het geld zo snel mogelijk krijgen. Maar, als we het vandaag niet zien, zullen we een voorschot op het salaris moeten betalen', zegt Frank Ons, bestuursvoorzitter van stichting ‘Een parel in Gods oog’, die het Parelhuis voor hiv-besmette kinderen beheert, vandaag, donderdag 1 augustus 2019, in de Ware Tijd.

Er werken ongeveer tien personen in shiftverband, omdat de kinderen inwonend zijn.

Als het inderdaad een voorschot wordt, zal dat betekenen dat voorlopig andere vaste lasten, zoals nutsvoorzieningen, niet kunnen worden betaald. Echter, dat zou kunnen lukken met donaties van vrienden.

Ons: 'We hebben gewillige donateurvrienden gevonden die ons willen ondersteunen en helpen totdat de subsidie op onze rekening staat en zijn natuurlijk blij, dat we alle begrip hebben van de medewerkers. Met het voorschot kunnen zij tenminste geholpen worden voor nu.'

Zondag plaatste het tehuis op haar Facebook-pagina een noodkreet om hulp, omdat de subsidie maar niet werd uitbetaald en het steeds moeilijker is om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Vorige week vrijdag kreeg het bestuur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting reçu's voor totaal Srd 132.398. Het ligt nu weer eens aan het ministerie Financiën om uit te betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten