zaterdag 10 augustus 2019

Twijfel bij waarnemend Hof-president Rasoelbaks of wat hij bij beëdiging tegen advocaten zegt tot ze doordringt

'Ik praat al jaren bij beëdiging van advocaten, maar ik vraag ik me af of het het ene oor in en het andere uit is geweest'


Uitgaande van wat hij in de praktijk meemaakt, betwijfelt waarnemend Hof-president Iwan Rasoelbaks dat wat hij tijdens de beëdiging van advocaten zeg wel tot ze doordringt. Rasoelbaks zei dit donderdag bij de toelating van vijf nieuwe leden tot de advocatuur - Andy van Tholl, Kamini Sewpersad, Guno Castelen, Eric Dennen en Richard Tjon-A-Joe. 

Hij, en procureur-generaal Roy Baidjnath Panday, zijn blij met de nieuwe advocaten, maar hielden hen tegelijkertijd de schaduwzijde van het beroep voor. Het is volgens hun belangrijk dat ze te allen tijde op hun hoede zijn. Eerlijkheid, oprechtheid en duidelijkheid zijn ook als belangrijke wapens meegegeven.

'Ik praat al jaren bij beëdiging van advocaten, maar als ik de praktijk bezie soms, vraag ik me af of het het ene oor in en het andere uit is geweest. Wees niet onsportief', zei Rasoelbaks.

De Hof-president riep de nieuwe advocaten op zich de moeite te getroosten om zich verder te ontwikkelen in het vak, want dan zullen zij zich spoedig onderscheiden van de rest.

De procureur-generaal onderstreepte dat correcte informatie aan een cliënt ontzettend belangrijk is. 'Dit zal maken dat recht zoekenden u moeiteloos en blindelings vertrouwen.' Daarnaast is het volgens hem goed dat advocaten kritisch naar zichzelf kijken. Hij vindt dat collega's elkaar moeten controleren en erop toezien dat er geen kwakzalverij ontstaat in de advocatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten