zaterdag 10 augustus 2019

Prostitutiebende legt kwetsbaarheid bloot van inheemse gemeenschappen in Colombia

Bende rekruteert inheemse meisjes voor prostitutie...

(Bron foto: periodicolaguajira.com)
Meisjes worden van school gehaald en vervolgens naar Brazilië en Peru vervoerd, waar ze gedwongen werden tot sekswerk

Colombiaanse autoriteiten hebben een prostitutiebende ontmanteld die inheemse minderjarigen in het Amazonas-departement exploiteert, de tweede mensenhandelbende die dit jaar in de regio is ontmaskerd.

Op 31 juli arresteerde de politie van Colombia 13 verdachte leden van een crimineel netwerk, waaronder drie leden van lokale inheemse gemeenschappen, die inheemse meisjes rekruteerden voor prostitutie, volgens een politieverklaring.

De prostitutiebende was gevestigd in Leticia, Amazonas, een stad in het gebied waar Colombia, Peru en Brazilië elkaar ontmoeten. In de stad zou de groep naar verluidt motortaxi's hebben gebruikt om naar scholen te gaan op zoek naar meisjes, die vervolgens naar Brazilië en Peru werden vervoerd, waar ze gedwongen werden tot sekswerk.

De politie zegt dat de smokkelaars tussen de 200.000 en 300.000 Colombiaanse peso's (tussen $ 61 en $ 92) per slachtoffer in rekening brachten als vergoeding.

Dit is de tweede mensenhandelbende die de Colombiaanse politie in het afgelopen halfjaar in het gebied heeft ontmanteld. In februari hebben de autoriteiten een crimineel netwerk ontmaskerd, dat inheemse meisjes heeft geworven in Puerto Nariño, Amazonas, aan de grens met Brazilië. De meisjes werden vervolgens gedwongen tot seksuele- en arbeidsuitbuiting in nabijgelegen steden in Peru.

(Suriname Mirror/InSight Crime)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten