zaterdag 10 augustus 2019

Statenlid Córdoba (PS) in brief aan minister Koeiman (MAN): 'Percentage werklozen op Curaçao neemt drastisch toe'

(Bron foto: Extra)
'Veel buitenlanders krijgen werkvergunning op Curaçao terwijl lokale bevolking werkloos toekijkt'



De laatste tijd verliezen steeds meer Curaçaoënaars hun baan en zoals het ernaar uitziet, zullen er meer volgen. Het percentage werklozen - zowel volwassenen als jongeren - neemt drastisch toe Dat zijn de woorden van Statenlid Jaime Córdoba (PS) in een brief aan minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), zo schrijft vandaag, zaterdag 10 augustus 2019, het Antilliaans Dagblad.

Daarin stelt de parlementariër verschillende vragen over de staat van de arbeidsmarkt op Curaçao en constateert hij dat ‘veel buitenlanders een werkvergunning krijgen op Curaçao en verschillende functies bekleden op de arbeidsmarkt terwijl de lokale bevolking werkloos moet toekijken’.

Ook wil het Statenlid weten hoe het zit met het werk van Fundashon Portanan pa Trabou dat in juni door de regering was aangenomen om als een soort vangnet te dienen voor personen die hun baan verloren. Córdoba vraagt zich af of het waar is, dat de afgelopen periode verschillende ontslagaanvragen zijn binnengekomen bij het ministerie van SOAW. Het Statenlid vraagt de minister om hoeveel aanvragen het hierbij precies gaat.

Ook wil de parlementariër weten hoeveel werkvergunningen zijn afgegeven aan buitenlanders. 'Kunt u ons informeren over het type arbeid dat deze buitenlanders verrichten?'

Een andere vraag is of de minister doorgaat met het project van Fundashon Portanan pa Trabou. Als het antwoord daarop bevestigend luidt, wil Córdoba weten wanneer het akkoord met de stichting is getekend, wanneer akkoord is gegeven voor betaling aan Portanan pa Trabou en hoeveel de betaling precies bedraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten