zaterdag 10 augustus 2019

President Desi Bouterse legt krans bij het monument Javaanse Immigratie te Mariënburg

(Bron foto's: NII)
'We zijn een klein land, maar dit mooi land exporteert het mooiste dat er is en dat is vrede'


President Desi Bouterse heeft vrijdag 9 augustus 2019 als onderdeel van de herdenking van de 129e Javaanse immigratie samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling kransen gelegd bij het monument Javaanse Immigratie te Mariënburg. De president prees de Surinaamse bevolking voor de manier waarop zij met elkaar omgaan. 

'Het beste dat wij hebben is onze verbondenheid', sprak het staatshoofd, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 'We zijn een klein land, maar dit mooi land exporteert het mooiste dat er is en dat is vrede.'


De president stond verder stil bij enkele kenmerken van de Javaanse gemeenschap. Hij noemde ook de bijzondere bijdrage die deze groep heeft geleverd. 'Hoe klein het werk ook is, leer je kinderen om te werken, om te studeren en mede verantwoording op zich te nemen om dit land op te bouwen', riep het staatshoofd op.

De districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, ging in zijn toespraak in op de geschiedenis van de Javaanse groep Surinamers. Hij riep op om alles in het werk stellen en gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van het land. 'Hiertoe worden ons genoeg mogelijkheden geboden', volgens de districtscommissaris. Hij toonde zich enorm dankbaar voor de vele geloofsovertuigingen binnen Suriname en dat desondanks een natie is gevormd.

Ook minister Soewarto Moestadja van Arbeid, feliciteerde de Javanen en inheemsen met deze dag. Hij bracht zijn gehoor terug naar de komst van de Javanen toentertijd. 'We erkennen dat u onderdeel van dit land bent, maar u moet even hard werken als alle andere groepen van Suriname', zei de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten