dinsdag 9 juli 2019

Uitgebrand vliegtuigje gebruikt voor drugshandel gevonden in Guatemala

Tot dusver dit jaar zijn ten minste negen drugsvliegtuigjes in Guatemala gevonden

Guatemala gebruikt als brug door internationale kartels die drugs vervoeren van Zuid-Amerika naar de VS


Een nieuw vliegtuigje, dat naar verluidt werd gebruikt door drugshandelaren, is maandag 8 juli 2019 in een gemeenschap aan de zuidkust van Guatemala verbrand gevonden, zei het leger. Het leger zei dat via de radars van de Fuerza Aérea Guatemalteca (FAG) in de nacht van zondag op maandag het spoor werd gedetecteerd van een illegale vlucht bij de La Confianza boerderij, in de gemeente La Gomera, in het departement zuidelijk van Escuintla. 


Na de ontdekking maakten helikopters van de luchtmacht maandag een vlucht over het gebied en lokaliseerden het vliegtuig, maar toen de grondtroepen arriveerden op de plaats was het vliegtuigje al was verbrand, omdat een groep vreemdelingen heuvels van aarde hadden opgeworpen om de doorgang van de militaire eenheden te voorkomen.


Tot dusver dit jaar, volgens het Ministerie van Defensie, zijn ten minste negen vliegtuigjes die zouden worden gebruikt door drugshandelaren, in verschillende regio's van Guatemala gelokaliseerd.

Op 23 juni ontdekten de luchtmachtradars een illegale vlucht in het luchtruim van het Caribische departement Izabal, waar militairen gelegerd zijn. Toen het leger aankwam op de boerderij van Mallorca in het dorp Chichipate, in de gemeente El Estor, was er een gewapende confrontatie en de veronderstelde narco-trafficker Jorge Flavio Monzón werd gedood. Tijdens de operatie werden onder andere twee voertuigen in beslag genomen.



Vanwege zijn geografische ligging, wordt Guatemala gebruikt als een brug door internationale kartels die drugs vervoeren van Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten. Tot nu toe hebben anti-narcotica-agenten ongeveer 12 ton cocaïne in het Midden-Amerikaanse land in beslag genomen, terwijl tussen 2016 en 2018 ongeveer 45.000 kilo werd in beslag genomen.

(Suriname Mirror/Debate/Twitter/La Hora/infobae)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten