dinsdag 9 juli 2019

Met TrackDrip hebben Suriname, Curaçao en Caribisch gebied hun eigen Spotify

Muziek-app telt enkele duizenden nummers en dat aantal groeit wekelijks


TrackDrip is de naam van een nieuwe regionale muziekdienst voor Suriname, Curaçao, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Spotify en Apple Music zijn in het Caribisch gebied niet of nauwelijks beschikbaar. Dat ligt deels aan de licenties.

TrackDrip werd zondag officieel gelanceerd in Suriname met een gala voor de deelnemende partners. Bijna alle bekende labels en hun vertegenwoordigers uit de hiphop en R&B-wereld waren aanwezig, zoals Top Notch van Kees de Koning (onder andere Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Broederliefde), Van Klasse van Bart van Houten en Stacey Walroud (onder andere Esko, Woenzelaar, Rafello), Trifecta van Gaétan van de Sande (onder andere Ali B., Boef), Cloud 9 van Natasja Jagesar (onder andere Jebroer, Gio) en Rotterdam Airlines van Luciano Winter (onder andere Jairzinho, Kevin).

De muziek-app telt enkele duizenden nummers en dat aantal groeit elke week. Ook video is beschikbaar.


Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen en professionaliseren van de Caribische muziekindustrie en het creëren en exploiteren van Caribische muziek op lokaal en internationaal niveau. In de toekomst wil de streamingsdienst bijvoorbeeld studiofaciliteiten en evenementenhallen beschikbaar stellen om het creëren van content toegankelijker te maken voor artiesten uit alle lagen van de bevolking.

Ook zorgt de app voor een collectief verdienmodel voor de gemaakte content, door die op lokaal en internationaal niveau te exploiteren. Voor afgelegen gebieden waar internet of wifi ontbreken is er een premiumvariant die ook zonder internet muziek en video’s afspeelt.

(Suriname Mirror/emerce.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten