dinsdag 9 juli 2019

Actuele waarde olieterminal bij Bullenbaai wordt geschat op 235 miljoen dollar

Oppositielid Charles Cooper (MFK) gaat echter uit van een waarde van bijna 1,1 miljard dollar

'Cooper leeft in het verleden en maakt gebruik van oude en dus achterhaalde documenten'


Oppositielid Charles Cooper (MFK) rekent zich onterecht rijk met een waarde van bijna 1,1 miljard dollar voor de olieterminal bij Bullenbaai. De actuele waarde wordt eerder geschat op 235 miljoen dollar. 'Cooper leeft in het verleden en maakt gebruik van oude en dus achterhaalde documenten', reageert interim-directeur van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, op uitlatingen van het Statenlid voor oppositiepartij MFK, zo schrijft vandaag, dinsdag 9 juli 2019, het Antilliaans Dagblad.

'De Lannoy heeft het gedurfd om bij Radio MAS in een interview te zeggen, dat ik onzin praat. Hij zegt dat de Bullenbaai-terminal geen 1,1 miljard dollar waard is', aldus Cooper in een post die hij rondstuurde. 'Chonky moet echter weten dat Charles Cooper praat als ik iets heb dat zeker is en geverifieerd. Dus ik ga je een beetje lesgeven: ga vooral pagina 2 lezen van het IHS-rapport van 2015, en kom daarna met mij discussiëren', aldus het MFK-parlementslid, die mensen verzoekt zijn bericht verder te verspreiden ‘opdat deze post Chonky de Lannoy bereikt’.

De directeur van RdK voelt er niet voor om telkens op allerlei vooral weinig zinvolle uitlatingen te reageren, vooral als het aantoonbaar onjuist is wat wordt beweerd, maar in dit geval wijst De Lannoy erop dat Cooper het echt aan het verkeerde eind heeft. Ja, er is een rapport van 2015 waarin IHS tot het volgende komt:

'An earnings approach was examined that assumed a Master Limited Partnership (MLP) or some other low cost of capital buyer was interested in Bullenbaai as a strategic fit in their storage portfolio. Using a 10% nominal discount rate and al other assumptions being the same as the other earnings value case, a value of nearly $1.1 billion was estimated for the Bullenbaai site, assuming no royalties are paid to the Curaçao government.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten