dinsdag 30 juli 2019

Twee verdachten diefstal met geweld door politie neergeschoten - Een overlijdt in ziekenhuis

Drie verdachten beroven twee mannen in Nieuwe Charlesburgweg


Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, dinsdag 30 juli 2019, dat S.T. (34), S.T. (27) en J.A. (31),  die verdacht worden van diefstal door middel van geweldpleging, door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn aangehouden. Tijdens de aanhouding zijn de 27-jarige T. en A. neergeschoten, waarna A. in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is overleden. 

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg vrijdagmorgen 26 juli melding, dat twee mannen in de Nieuwe Charlesburgweg beroofd waren door drie mannen. Onderzoek bracht naar voren, dat de mannen gewapend waren met vuistvuurwapens en dat zij een halsketting, een geldbedrag in Surinaamse dollars en gereedschappen buit gemaakt hadden. Daarna stapten ze in een auto en reden weg.

Enkele uren na de beroving werd S.T. (34) in de kraag gevat door leden van het RBTP. De 37-jarige verdachte  werd, na verkregen informatie, te Latour opgespoord. Bij het zien van de politie koos hij het hazenpad en werd uiteindelijk door de politie neergeschoten toen hij geen gehoor gaf aan sommaties om te blijven staan. De man werd vervolgens, onder politiebewaking, overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo om medisch geholpen te worden.

De opsporing werd voortgezet waarbij verdachte J.A. gesignaleerd werd in de Ramgoelamweg. Hij opende het vuur op de politie en vluchtte weg in een auto. De politie beantwoordde het vuur. A. verloor op een bepaald moment de controle over de besturing van zijn auto en kwam daarmee in een trens langs de weg terecht. Hij wilde toen te voet verder vluchtten, maar slaagde daarin niet omdat de politie hem neerschoot.

A. werd vervolgens, onder politiebewaking, ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. De volgende dag, zaterdag 27 juli, is hi jin het ziekenhuis overleden.

De twee andere verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten