dinsdag 30 juli 2019

Eindelijk politiebericht over doodschieten illegale goudzoeker in Rosebel-concessie

Taskforce was bezig met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers


De 25-jarige illegale goudzoeker Furgil Aloeboetoe is zondagmiddag doodgeschoten op de concessie van het Canadese goudmijnbouwbedrijf IAmGold. Op die bewuste zondagmiddag was een taskforce bezig met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers uit een der mijngebieden van het bedrijf, aldus bericht dinsdagmiddag 30 juli 2019 pas het Korps Politie Suriname. 

De taskforce bestaat uit leden van het Korps Politie Suriname, het Surinaams Nationaal Leger, leden van de Commissie Ordening Goudsector en bewakers van het mijnbouwbedrijf zelf.

Op een bepaald moment liep de situatie uit de hand waarbij leden van de taskforce gebruik maakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgil Aloeboetoe en Leandro. P. door kogels gewond geraakt. De verwonding van Furgil was van dien aard dat hij ter plaatse is gestorven. Leandro werd eerst behandeld in een plaatselijke polikliniek, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis.

Na het schietincident hebben de illegale goudzoekers vernielingen gepleegd aan eigendommen van het bedrijf. Zij hebben onder andere een autobus, zwaar materieel en een posthuis van de Commissie Ordening Goudsector in brand gestoken.

Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Regio Midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten