dinsdag 30 juli 2019

'NPS pleit in kwestie Rosebel voor een aanpak waarbij sprake is van tact en wijsheid'

'Alle betrokken partijen moeten onderlinge saamhorigheid verbeteren en versterken'


'Na de perikelen rond de situatie bij Rosebel/IAmGold te hebben waargenomen, pleit de Nationale Partij Suriname (NPS) voor een aanpak waarbij er sprake is van tact en wijsheid. Alhoewel de partij nog in het duister tast over de oorzaak van deze situatie, geldt voor haar primair dat wij de toekomst en levens van de mensen die in het binnenland wonen en zij die er werken, veilig moeten stellen zonder gebruikmaking van geweld. Communicatie op dit stuk is van eminent belang en een dringende noodzaak. 

De NPS betreurt het ten zeerste dat zaken zijn geëscaleerd waarbij machines van het goudbedrijf zijn vernield en een dodelijke slachtoffer is gevallen. De partij gaat ervan uit dat niemand, dus ook niet onze landgenoten in het binnenland, mag achterblijven in de vooruitgang van het land. Tegelijkertijd wijst zij op wet- en regelgeving die zijn vastgelegd en waar een ieder zich aan dient te houden. 

Wanneer nu duidelijk zichtbaar is dat er sprake is van onvrede en onrust vanuit een groep mensen in het Brokopondo-gebied is het van belang dat naar hen geluisterd wordt zodat er eerstens rust en orde kan worden bereikt. 

De leiding van de NPS heeft reeds instructies gegeven aan haar structuren om zich ter plekke te oriënteren om een communicatiestructuur met de verhitte gouddelvers op te zetten. Vanuit dat punt kan gewerkt worden naar ontwikkeling met andere partijen waarbij harmonie, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid samen zullen moeten gaan. 

De wijze waarop nieuwe inzichten gebruikt zullen worden om de situatie in rustiger vaarwater te brengen, is belangrijk. 

De NPS is een politieke ontwikkelingsorganisatie die zich primair richt op het ontwikkelingsbeleid dat ons land naar welvarender en aangenamer tijden moet brengen. Daar moet elke Surinamer profijt aan hebben. De ontwikkeling van de nationale macro economische fundamenten moeten worden voortgezet, terwijl ook aandacht besteed moet worden aan de potenties van gemarginaliseerde groepen in het achterland. 

De partij roept daarom alle betrokken partijen op om de onderlinge saamhorigheid te verbeteren en versterken. Zaken als nationale ontwikkeling, vaderlandsliefde, waarden en normen zullen in ruime mate aan de orde moeten komen. De NPS condoleert de nabestaanden van het slachtoffer en kijkt uit naar een spoedige oplossing van de situatie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten