dinsdag 23 juli 2019

Topman Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA tracht op Curaçao personeel Isla gerust te stellen

Quevedo belooft een spoedige heropstart van de Isla-raffinaderij


Manuel Quevedo, topman van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) en de Venezolaanse minister van Oliezaken, was gisteren op Curaçao. Tijdens een speciaal onderhoud met het Isla-personeel beloofde hij de werknemers met name twee dingen: dat ze uitbetaald krijgen tot het einde van het jaar en dat de Isla spoedig heropgestart zal worden. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 23 juli 2019.

Het PWFC-gebouw (Petroleum Workers Federation of Curaçao) was gisteren tot de nok gevuld met Isla-werknemers en vakbondslieden die dit personeel vertegenwoordigt.


De PdVSA-topman sprak van een historische relatie tussen Curaçao en Venezuela waarbij de mens altijd centraal heeft gestaan. We zijn niet alleen buren, we zijn broeders, zei Quevedo, die het personeel van de raffinaderij het hart van PdVSA noemde. 'Het belangrijkste is altijd het personeel geweest, en dat zal altijd zo blijven. Dat is onze voornaamste focus: de mens.'

Naast het salaris van de werknemers te garanderen, beloofde Quevedo ook een spoedige heropstart van de Isla-raffinaderij. Hoe PdVSA dit denkt te realiseren, werd gisteren niet duidelijk, maar Quevedo gaf aan, dat het niet lang meer zal duren voor ruwe olie weer op Curaçao aankomt.

Quevedo uitte namens Venezuela en PdVSA eveneens de bereidheid van PdVSA om ook na 2019 de exploitatie van de Isla-raffinaderij op zich te nemen. 'Dat garandeert het welzijn van de werknemers en hun gezin. En dat is waar PdVSA voor staat. De olie van Venezuela is niet om zichzelf te verrijken, maar om andere landen en hun bevolking te helpen, met name Curaçao dat zo dichtbij Venezuela ligt.' Het raffinaderij-personeel is bepalend in de vraagstelling of PdVSA moet blijven of niet, zo vindt Quevedo. 'Want zonder werknemers, is er geen raffinaderij.'

Na afloop laat Apri-voorzitter Gherrel Remilia weten een goede indruk te hebben gekregen van Quevedo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten