dinsdag 23 juli 2019

ABOP is samenwerking aangegaan met toch onzichtbare Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) met oog op 2020-verkiezingen

NOP gaat onder vlag, symbool en naam van de ABOP meedoen aan 2020-verkiezingen

Brunswijk: 'Met NOP erbij is ABOP thans het beste alternatief voor het binnenland'


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) is vandaag, dinsdag 23 juli 2019, een samenwerking aangegaan met de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) onder leiding van Melvin Clemens. De NOP zal onder de vlag, het symbool en de naam van de ABOP meedoen aan de komende verkiezingen, zo meldt Starnieuws. Overigens, waar was de NOP tussen mei 2015 en vandaag de dag? De partij heeft zich niet laten zien en de vraag is nu wat de ABOP heeft aan een samenwerking met deze weinig zeggende 'partij'...

Volgens ABOP-leider Ronnie Brunswijk is met deze samenwerking ABOP nu compleet voor het binnenland. Eerder heeft de ABOP samenwerkingsovereenkomsten getekend met Seeka, en een beweging van DUS en BEP. Deze partijen zullen onder de paraplu van ABOP meegaan.

Met NOP erbij is ABOP thans het beste alternatief voor het binnenland, vindt Brunswijk. De ABOP keek volgens Brunswijk al lang uit naar dit moment van ondertekening. 'Het is een stukje geschiedenis dat vandaag wordt geschreven, temeer daar de NOP vandaag haar 24-jarig bestaan herdenkt. De ABOP heeft als basis een binnenland signatuur. Het is belangrijk om je basis, je fundament goed te hebben om vandaar uit de vleugels uit te slaan. Natuurlijk hebben we de overige broeders van het land nodig.'

De eenheidsbeweging, die hij mede heeft geproclameerd, richt zich niet alleen tot het binnenland, maar tot alle bevolkingsgroepen, zegt Brunswijk. Hij vindt dat er nog te weinig wordt gedaan voor het binnenland en dat nu meer dan tijd is dat het binnenland opkomt voor zijn eigen ontwikkeling. De partijleider stoort zich aan de onevenwichtige ontwikkeling en aandacht die het binnenland krijgt ten opzichte van de kustvlakte. Waarachtige ontwikkeling is wanneer dit op een evenwichtige manier gebeurd, weet hij te vertellen.

Volgens hem kan deNOP rekenen op zijn woord en zijn ze vrij om onder de noemer van de ABOP te werken. Er zal volgens hem hard gewerkt moeten worden. Hij hoopt dat niemand van deze organisatie aan de kantlijn zal staan.

Paul Abena van ABOP-Seeka is ook blij met de samenwerking die hij omschrijft als een grote demonstratie van zelfbewustzijn. De roep voor bundeling is gestart met A-Combinatie, maar is gaande weg gaan verwateren, zegt Abena. 'Nu zijn wij weer opgestaan en onder de ABOP gaan we verder.'

Melvin Clemens stelt, dat de partij de roep van het electoraat van het binnenland voor een hechtere samenwerking heeft begrepen en met de ondertekening daar invulling aan heeft gegeven. De ABOP mag rekenen op zijn ondersteuning, merkt hij op. Hij is ervan verzekerd, dat de partij een goed resultaat zal behalen bij de komende verkiezingen.

De NOP heeft bij de laatst gehouden verkiezingen meegedaan in de districten Paramaribo, Sipaliwini, Para, Brokopondo en Wanica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten