dinsdag 23 juli 2019

Gerard Lau niet meer beschikbaar als lid Raad van Commissarissen Hakrinbank

Onduidelijk waarom geschorste SLM-directeur zich niet meer beschikbaar stelt


Gerard Lau stelt zich niet meer beschikbaar als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Hakrinbank. Samen met het lid Humphrey Schurman is het zijn beurt om af te treden. Schurman stelt zich wel beschikbaar, maar Lau niet. Voorgesteld is om in zijn plaats Coenraad Valk te benoemen, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 23 juli 2019.

Het is niet duidelijk waarom Lau zich niet meer beschikbaar stelt voor de functie. Over zijn schorsing als algemeen directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij is ook geen nader bericht gekomen. Intussen zijn de commissarissen Robert van Trikt en Rabin Parmessar afgetreden.

Vier maanden geleden is Van Trikt benoemd tot governor van de Centrale Bank van Suriname, terwijl Parmessar minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij is geworden. Voorgesteld is om ter aanvulling van de RvC te benoemen Patrick Peneux. Op de vergadering zal de directie verslag doen over het boekjaar 2018.

De RvC van de Hakrinbank heeft intussen Rafiek Sheorajpanday afgelopen maand benoemd tot Chief Executive Officer. Hij was belast met de waarneming, nadat Jim Bousaid met pensioen ging. Sheoradjpanday heeft sinds 2000 verschillende functies bekleed bij de Hakrinbank. De jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders word op 30 juli gehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten