dinsdag 23 juli 2019

Brazilië neemt 25,3 ton cocaïne op weg naar Europa en Afrika in beslag eerste helft 2019

Hoeveelheid cocaïne ruim 90 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar

Bijna de helft gevonden in de haven van Santos, in het zuiden van Brazilië


Brazilië heeft in de eerste helft van 2019 25,3 ton cocaïne op weg naar Europa en Afrika in beslag genomen, ruim 90 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeiden ambtenaren maandag 22 juli 2019.

Bijna de helft van de drugs werd gevonden in de haven van Santos in het zuiden van Brazilië, niet ver van waar de politie onlangs twee mannen arresteerde die ervan verdacht worden deel uit te maken van de Italiaanse maffia 'Ndrangheta'.

Douanebeambten schrijven de toename van het aantal inbeslagnemingen toe aan betere inlichtingen en verhoogde waakzaamheid langs de Braziliaanse grenzen.

'Vorig jaar hebben we 31,4 ton cocaïne in beslag genomen, een record dat we zeker weer zullen verslaan', zei Arthur Cazella. De hoeveelheid geconfisqueerde cannabis is in de periode januari-juni meer dan verdubbeld tot 10,2 ton, vergeleken met 3,9 ton op jaarbasis.

Brazilië, met ongeveer 17.000 kilometer landgrenzen, is een belangrijk knooppunt voor internationale drugshandel. Drugs die in Colombia, Bolivia, Venezuela en Paraguay worden geproduceerd, worden Brazilië binnengesmokkeld en vervolgens naar hoofdzakelijk Europese markten gestuurd. Sommige routes naar Afrika openen zich ook, zei Cazella.

De inbeslagname van cocaïne is de laatste jaren enorm gestegen, van 958 kilo in 2014 tot het record van 31,4 ton vorig jaar.

(Suriname Mirror/MercoPress/Channel News Asia, CNA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten