donderdag 6 juni 2019

PRO viert VN-Wereld Milieudag in Coronie

PRO maakt met een twintigtal jongeren het bejaardentehuis in het district Coronie schoon

(Bron foto's: PRO)

Wereld Milieudag, 5 juni 2019, is een idee van de Verenigde Naties en roept regeringen, het bedrijfsleven, gemeenschappen en particulieren op om samen te komen om nieuwe vormen van energie en groene technologieën te ontwikkelen om zodoende de luchtkwaliteit over de hele wereld te verbeteren. Klimaatverandering is een feit, maar de vraag is wat we tegen de negatieve gevolgen ervan kunnen doen. Dat is de vraag waarover wij ons op deze dag moeten buigen. 

'De Partij voor Recht en Ontwikkeling, de PRO, heeft onlangs haar ontwikkelingsvisie aan de samenleving gepresenteerd. Onder hoofdstuk 16 is als een van de speerpunten genoemd het milieu. De PRO gaat voor milieubescherming. Milieuvervuiling moet grondig, efficiënt en duurzaam bestreden worden. De PRO is van mening dat er een effectief en meetbaar milieubeleid gevoerd moet worden. Kinderen en volwassenen zullen bekend moeten worden gemaakt met de voordelen van een schoon milieu. 

Daarom heeft de PRO als start gemeend dit project uit te voeren waarbij we beginnen met onze eigen omgeving. We hebben een twintigtal jongeren vooral in verband met bewustwording, bereid gevonden om het bejaardentehuis in het district Coronie aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Immers een schoon milieu begint in je eigen omgeving. 

Zowel binnen als buiten werd grondig schoongemaakt. Daarna werden 20 zuurzakplantjes op het terrein geplant. 

We merkten dat ook hier dagelijks trucks vol met boomstammen over de weg gaan. Er wordt op een onverantwoorde wijze omgegaan met ons milieu voor wat houtkap betreft. Het initiatief om zuurzak plantjes te planten moet gezien worden als een bijdrage voor de herstel van het milieu. 

Na de schoonmaakactie werden door de PRO aan het bejaardentehuis diverse noodzakelijke goederen gedoneerd die te maken hebben met milieu en hygiëne, waaronder luiers, handschoenen, handdoeken schoenbeschermers, catheters en andere spullen. Dit is een eerste aanzet uit een reeks van activiteiten welke we landelijk zullen uitvoeren om zodoende de bewustwording te creëren voor de voordelen van een schoon milieu.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten