donderdag 6 juni 2019

Minister Elias: 'Personeel Zorghotel ontvangt salaris vandaag (donderdag 6 juni) via hoofdkassa van het SZF'

'Wanneer het geld op de bank zou worden gestort, dan wordt dit verrekend met een schuld van RCR' 


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt vandaag, donderdag 6 juni 2019, op Starnieuws dat de overheid het personeel van RCR Zorghotel zal betalen. De betaling van de salarissen vindt vandaag plaats via het Staatsziekenfonds (SZF). Dit is afgesproken met vakbondsvertegenwoordiger Armand Zunder. Alleen het personeel van RCR zal worden betaald. 

Het SZF heeft een lijst gekregen van de manager, waarop te zien is dat enkele personen een heel hoog bedrag ontvangen. De betaling van het salaris van ongeveer veertig personeelsleden vindt wel plaats.

De minister merkt op dat hij eerder ook gesteld had dat het personeel niet in de steek word gelaten. De uitbetaling zal plaatsvinden via de hoofdkassa van het SZF, aldus Elias. Wanneer het geld op de bank gestort wordt, wordt dit verrekend met een schuld die RCR heeft. Op die manier zouden de personeelsleden niet worden uitbetaald. Daarom is ervoor gekozen om de mensen via de kassa te betalen.

Het personeel is maandag in actie gegaan, nadat bleek dat de salarissen niet waren uitbetaald. Er was geen zicht op uitbetaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten