donderdag 6 juni 2019

Minister Misiekaba: 'SoZaVo verhuist nog dit jaar naar een ander pand'

Misiekaba wil niet werken in pand dat op instorten staat...


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft tijdens de begrotingsbehandeling gezegd, dat nog dit jaar het departement zal verhuizen naar een ander pand. Hiertoe is reeds goedkeuring gegeven door de Raad van Ministers. Dit meldt Starnieuws vandaag, donderdag 6 juni 2019.

Het gebouw aan de Waterkant, waarin het hoofdkantoor van SoZaVo is gevestigd, is onveilig en niet representatief. Om de verhuizing te kunnen realiseren heeft minister Misiekaba De Nationale Assemblee gevraagd om een extra Srd 150.000 op te brengen op de begroting. Er is reeds een pand in het vizier om het personeel van de Waterkant te verhuizen. Ook de mensen die in andere ruimten zitten op het terrein gaan mee.

Volgens Misiekaba kunnen ook afdelingen die her en der gevestigd zijn, onderdak krijgen in het pand waarover er gesprekken gaande zijn.

Naast het hoofdkantoor zijn verschillende wijkkantoren van SoZaVo niet om aan te zien. Veel van de gebouwen zijn niet representatief. Ook is het bedroevend gesteld met het meubilair en andere middelen die nodig zijn om het werk te doen. Misiekaba heeft een 'quick scan' laten maken van de wijkkantoren en Commewijne. Er ontbreekt van alles en nog wat om de mensen die voor hulp aankloppen, op te vangen en te begeleiden.

De slechte huisvesting van de SoZaVo-wijkkantoren kan doorgetrokken worden naar alle districten. In Brokopondo moeten mensen onder een boom bij elkaar komen. Minister Misiekaba is van plan om in de komende tien maanden alles aan te doen om het tij te keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten