donderdag 6 juni 2019

Apostel Steve Reyme begint zijn eigen politieke partij Alternatief 2020

(Bron foto: Logos International, Soundcloud)
'De bijdrage van geestelijke leiders van belang bij de aanpak van maatschappelijke problemen'


Steve Reyme, apostel bij de Volle Evangeliegemeente Logos International, begint zijn eigen politieke partij. Zo bevestigen verschillende bronnen tegenover de Ware Tijd, aldus de krant donderdag 6 juni 2019. Vernomen wordt dat de voorbereidingen daartoe zo goed als af zijn. Het bestuur is inmiddels samengesteld. Alleen de proclamatie rest nog, wat een dezer dagen moet gebeuren. 

Reyme zou zijn besluit afgelopen zondag aan zijn gemeenteleden bekend hebben gemaakt. De op te richten partij zal de naam 'Alternatief 2020' dragen. Pogingen van de krant om een bevestiging te krijgen van de geestelijke zijn mislukt.

Reyme heeft onlangs op diverse momenten publiekelijk zijn zienswijze gegeven over het samengaan van kerk en politiek, wat over het algemeen betwist wordt. Hij zei enkele dagen geleden, dat hij de directe betrokkenheid van geestelijke leiders bij een politieke partij 'geen slecht ding' vindt. Hiermee reageerde hij op de samenwerkingsovereenkomst die de ABOP onlangs heeft getekend met enkele geestelijke leiders.

'Anders was het als een religieuze stroming zich zou verbinden aan een politieke partij. Dat is onbijbels', was zijn reactie toen.

Volgens de voorganger indiceert de samenwerkingsovereenkomst het besef, dat de bijdrage van geestelijke leiders van belang is bij de aanpak van maatschappelijke problemen. Zijn zienswijze over het samengaan van politiek en kerk kwam onlangs weer naar voren en wel in het actualiteitenprogramma 'Transparant' van Lime TV met presentator Jerrel Harderwijk.

De voorganger haalde voorbeelden uit de geschiedenis aan, om te staven dat het brengen van politieke veranderingen middels Bijbelse principes niet iets nieuws is. Hij noemde onder andere de godsdienstige en politieke leider Mahatma Gandhi als voorbeeld. 'Mahatma Gandhi heeft het principe van naastenliefde, ook iets dat de kerk ons leert, en vrede gebruikt om zonder geweld de onafhankelijkheid van India tot stand te brengen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten