zaterdag 1 juni 2019

Enkele medewerkers Theater Thalia op non-actief gesteld vanwege 'financiële onvolkomenheden'

'Financiële onvolkomenheden hebben betrekking op periode vóór de sluiting van het theater'


Enkele medewerkers van Theater Thalia zijn op non-actief gezet vanwege onvolkomenheden die zijn ontdekt in de financiële administratie. Er is aangifte gedaan bij de politie en het onderzoek is nog gaande. De financiële onvolkomenheden hebben betrekking op de periode vóór de sluiting van het theater, aldus het bestuur van het toneelgenootschap zaterdag 1 juni 2019 in een persbericht, zo bericht de Ware Tijd.

Theater Thalia opende zaterdag weer haar deuren voor het publiek. De financiële perikelen leggen een domper op de feestelijke opening.

Het bestuur onder leiding van Ivan Tai-Apin geeft aan, dat de onvolkomenheden geen betrekking hebben op de Save Thalia fundraisingscampagne. De medewerkers die op non-actief zijn gesteld hadden geen toegang tot de ontvangen donaties.

De Save Thalia fundraisingscampagne is opgezet in augustus 2018, toen werd ontdekt dat de draagconstructie van het dak gerenoveerd moest worden. Uit voorzorg werd het theater toen gesloten. Het bedrijfsleven en de Surinaamse gemeenschap in binnen- en buitenland hebben enthousiast gereageerd op de fundraisingscampagne. Hiermee is niet alleen de draagconstructie, maar ook de verouderde elektrotechnische installatie aangepakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten