zondag 2 juni 2019

Minister Elias geeft Assemblee tekst en uitleg over financiële situatie Cubaanse artsen

Zo'n 50 Cubaanse artsen gaan werken voor de RGD en de Medische Zending


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is vrijdag 31 mei 2019 in De Nationale Assemblee ingegaan op diverse vragen die gesteld zijn rond de gezondheidszorg. Op de vraag hoeveel Cubaanse artsen gaan verdienen, deelde hij mee, dat ze US$ 800 per maand gaan verdienen. Voor huisvesting ontvangen ze Srd 2.200 per maand, vervoer Srd 300 en een vliegticket à US$ 800. De Cubaanse artsen krijgen ook eenmalig Srd 16.000 voor inrichting van hun woning. Dit schrijft Starnieuws. 

De bewindsman had eerder aangekondigd, dat voor Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending Cubaanse artsen in dienst worden genomen. Het gaat om ongeveer 50 artsen. Daarnaast zullen Cubanen ook invulling geven aan het Wanica Ziekenhuis. Zij komen deze maand naar Suriname.

Over de vijftien medische studenten die in Servië studeren, deelde Elias mee dat Suriname zorg draagt voor het vliegticket en eenmalig voor handgeld voor onderweg. Eenmaal ter plekke aangekomen, zijn alle kosten voor de Servische regering. Via de niet-residerende ambassadeur, Gardelito Hew A Kwee, zijn weer 15 beurzen beschikbaar gesteld, aldus de bewindsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten