zaterdag 11 mei 2019

Stakende leden Regio Bijstandsteam (RBT) weer aan het werk

Minister Getrouw voert 'constructief' gesprek met bestuur Surinaamse Politiebond


De stakende leden van het Regio Bijstandsteam (RBT) van het Korps Politie Suriname, hebben per direct de werkzaamheden hervat. Dit is het resultaat van het gesprek dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie had met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). 

In een bericht vandaag, zaterdag 11 mei 2019, van het Nationaal Informatie Instituut wordt benadrukt, dat het ministerie van Justitie en Politie de democratische rechtsstaat onderschrijft. 'Het gaat om de scheiding der machten en eenieder moet zich onderwerpen aan de wet.'

Het gesprek tussen de minister en het bestuur van de SPB is constructief verlopen. De minister heeft  op aandringen van president Desi Bouterse deze kwestie gisteren besproken met de bond.

Het bestuur van de SPB had naar aanleiding van de inverzekeringstelling van drie leden van het RBT een brief geschreven aan de president om ontvangen te worden. De president heeft de minister gevraagd om deze kwestie af te handelen op basis van de gegeven instructies.

De speciale eenheid RBT dient per direct weer met zijn werk aan te vangen om de bijdrage te leveren aan de handhaving van de interne veiligheid. Het ministerie van Justitie en Politie zal te allen tijde alles in het werk stellen dat het vertrouwen in hem niet wordt geschaad.

De SPB houdt vandaag een algemene ledenvergadering om het resultaat van het gesprek te bespreken.
De rechter-commissaris had overigens tot gistermiddag laat nog geen besluit genomen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de drie politiemannen die op 25 april het inmiddels geruchtmakende 'voetbalincident' veroorzaakten. De SPB had hun vrijlating geëist vòòr gistermiddag twee uur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten