zaterdag 11 mei 2019

Drie belangrijke gebieden van Machu Picchu in Peru twee weken zeer beperkt toegankelijk

(Bron foto: Istock)
Regering wil voorkomen dat de iconische Inca-citadel nog verder wordt aangetast


Peru heeft vrijdag 10 mei 2019 aangekondigd, dat drie belangrijke gebieden van Machu Picchu gedurende twee weken slechts drie uur per dag toegankelijk zijn om te voorkomen dat de iconische Inca-citadel meer wordt aangetast. Van 15 - 28 mei wordt de toegang tot de Tempel van de Zon, de Tempel van de Condor en Intihuatana Steen strikt gecontroleerd in de UNESCO Werelderfgoed-locatie, zei de regering. 

Deze maatregelen zijn nodig om Machu Picchu te behouden, gezien het bewijs van achteruitgang van stenen oppervlakken veroorzaakt door bezoekers van de drie gebieden, zei het ministerie van Cultuur.

Bijna 6.000 bezoekers per dag zijn toegestaan ​​in de 15e-eeuwse site. Het nieuwe plan geeft toeristen slechts drie uur de tijd om de drie karakteristieke gebieden te bezoeken. Autoriteiten zullen de impact van de maatregelen evalueren vóór de toepassing van nieuwe permanente regels vanaf 1 juni.

Machu Picchu, wat 'oude berg' betekent in de inheemse Quechua-taal, staat op de top van een weelderige berg en werd gebouwd tijdens het bewind van de Inca-keizer Pachacuti (1438-1471). Het ligt ongeveer 100 kilometer van de Andes-stad Cusco, de oude Inca-hoofdstad in het zuidoosten van Peru.

Het werd herontdekt in 1911 door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. UNESCO heeft het in 1983 tot werelderfgoed verklaard.

(Suriname Mirror/Expreso/AFP/Canal RCN)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten