zaterdag 11 mei 2019

'Het beheer van 's werelds grootste regenwoud is een Braziliaanse aangelegenheid'

(Bron foto: Agencia Brasil)
'Buitenlanders moeten zich niet met het Amazonegebied bemoeien'

'Ik accepteer niet, dat de Amazone een erfenis is van de mensheid, dat is absolute onzin'


'Het beheren van 's werelds grootste regenwoud is een Braziliaanse aangelegenheid en buitenlanders moeten ophouden zich met het Amazonegebied te bemoeien', aldus generaal-majoor Augusto Heleno, van het Gabinete de Segurança Institucional da Presidência da República (het Institutionele Veiligheidsbureau), vrijdag 10 mei 2019 in Exame

'Ik accepteer dit verhaal niet, dat de Amazone een erfenis is van de mensheid. Dat is absolute onzin', zei hij in een interview in het Presidential Planalto Palace.

'De Amazone is Braziliaans. Het is een Braziliaanse erfenis en moet door Brazilië worden aangepakt, ten gunste van Brazilië.'

De uitspraak van de generaal valt samen met plannen van de regering om de status bestaande beschermde gebieden te herzien, te midden van de toenemende druk van mijnbouw- en landbouwlobby's.

President Jair Bolsonaro annuleerde afgelopen week een reis naar New York nadat burgemeester Bill de Blasio en activisten hem bekritiseerden, over onder andere zijn standpunt over het Amazone-regenwoud, waarvan de instandhouding cruciaal is voor het debat over klimaatverandering, aldus wetenschappers.

(Suriname Mirror/The Rio Times/Exame)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten