vrijdag 10 mei 2019

President Bouterse geeft minister Getrouw opdracht de zaak Surinaamse Politiebond te behandelen

'Gelet op urgente karakter van deze kwestie vraag ik u met behandeling ervan spoed te betrachten'


President Desi Bouterse heeft minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie geïnstrueerd om de zaak van de Surinaamse Politiebond (SPB) in behandeling te nemen, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut vanochtend, vrijdag 10 mei 2019. 

De president heeft een brief ontvangen van de SPB waarin gevraagd wordt om het bestuur te ontvangen. Dit naar aanleiding van de inverzekeringstelling van drie politieagenten die ingedeeld zijn bij het Regio Bijstandsteam.

De bond heeft de president in kennis gesteld van het besluit van de algemene ledenvergadering. Hierin is gevraagd om binnen 24 uur de agenten in vrijheid te stellen. Aan het bestuur van de bond is door de algemene ledenvergadering opgedragen om met de werkgever om de tafel te gaan. Dit om meer duidelijkheid te krijgen over het insluitbeleid van politieambtenaren en de drie vastzittende leden naar aanleiding van het recente voetbalincident.

President Bouterse heeft de bond laten weten, dat de minister van Justitie & Politie verder zal gaan met deze zaak. 'Gelet op het urgente karakter van deze kwestie vraag ik u met de behandeling ervan spoed te betrachten en om mij van de bereikte resultaten te informeren', luidt een passage uit het schrijven van de president aan de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten