vrijdag 10 mei 2019

Na Dodson verdwijnt ook minister Pengel van het ministerieel toneel

Pengel zou zijn ontslag hebben ingediend wegens persoonlijke redenen


Na minister Regilio Dodson (Naatuurlijke Hulpbronnen) is ook zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie Patrick Pengel vandaag, vrijdag 10 mei 2019, met ontslag gegaan. Hij moest zich, aldus de Ware Tijd, om twaalf uur vanmiddag melden bij president Desi Bouterse.

Naar verluidt kreeg de bewindsman de optie om zelf op te stappen of ontslag te krijgen. Hij koos voor het eerste. Starnieuws bericht te hebben vernomen, dat Pengel zijn ontslag heeft ingediend wegens persoonlijke redenen. Wat die redenen zijn, is nog niet duidelijk.

Pengel raakte recentelijk in opspraak nadat VHP-Assembleelid Mahinder Jogi informatie onthulde dat hij samen met collega Dodson bedrijven en stichtingen heeft opgericht, wat volgens de parlementariër riekt naar belangenverstrengeling. Ook is er volgens Jogi sprake van het hebben van nevenfuncties vanwege de posities die de twee bewindslieden hebben bij de bedrijven en stichtingen. Het is bewindslieden verboden om nevenfuncties te hebben.

In reactie op deze kwestie merkte Pengel in de media op, dat er niets aan de hand was. Het zou gaan om 'slapende' entiteiten die geen enkele bedrijfsactiviteiten ontplooiden. Ook Dodson had aangegeven dat hij en zijn collega zich niet schuldig hadden gemaakt aan ontoelaatbare handelingen of gedragingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten