vrijdag 10 mei 2019

Edgar Zambrano, vicevoorzitter Venezolaanse parlement, door Sebin opgepakt

(Bron foto: EPA-EFE)
Guaido: 'Het regime heeft de eerste vicepresident in hechtenis genomen'


Edgar Zambrano, de vicevoorzitter van het Venezolaanse parlement dat in handen is van de oppositie, is opgepak door de Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional (Sebin). Dat heeft oppositieleider en zelfverklaarde interim-president Juan Guaido woensdag 8 mei 2019 bekendgemaakt. 

'Het regime heeft de eerste vicepresident in hechtenis genomen', liet Guaido op Twitter weten. 'Ze willen de macht die door alle Venezolanen vertegenwoordigd wordt, ontbinden, maar ze zullen daar niet in slagen.'


Het is niet duidelijk waar Zambrano nu verblijft. Via Twitter liet de vicevoorzitter weten dat hij om 6.35 uur lokale tijd het hoofdkantoor van zijn partij was buitengegaan en dat zijn auto omsingeld was door agenten van de inlichtingendienst. Hij zegt dat hij weigerde om zijn auto uit te gaan, waarop hij in zijn voertuig gesleept werd naar El Helicoide, een overheidsgebouw in Caracas dat gebruikt wordt als gevangenis.




Woensdag zijn nog eens drie parlementsleden door het Venezolaanse Hooggerechtshof aangeklaagd voor de mislukte coup van 30 april. Freddy Superlano, Sergio Vergara en Juan Andrés Mejia worden beschuldigd van hoogverraad, samenzwering en burgerlijke rebellie, liet het hof weten in een mededeling.

De afgelopen dagen waren al zeven anderen voor dezelfde feiten aangeklaagd.




(Suriname Mirror/Metro/Al Jazeera/vtv.gob.ve/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten