vrijdag 10 mei 2019

Particuliere bushouders blijven zich roeren over aanpassing bustarieven en achterstand uitbetaling brandstofcompensatie

Bushouders zijn het wachten zat en wensen spoedig een oplossing

Er is een achterstand van 7 maanden in uitbetaling brandstofcompensatie


De particuliere bushouders vragen zich nog steeds af waar de aanpassing van de bustarieven blijft. De voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsing, heeft hen namelijk al een poosje voorgehouden dat die verhoging 100% zal plaatsvinden, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 10 mei 2019.

Tot nog toe vormde de gezondheidstoestand van Patrick Pengel, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de enige reden voor de sta-in-de-weg, zoals Mahadewsing dat zelf heeft aangegeven.

Nu krijgen de bushouders de indruk, dat er weer niets terecht zal komen van het voornemen van de PLO om de achterhaalde bustarieven aan te passen. Zij zijn het wachten zat en wensen spoedig een oplossing. Over de kostencalculatie worden binnen de PLO eveneens de kaken stijf op elkaar gehouden. Het is merkwaardig, aldus het dagblad, dat de PLO geheimzinnig omgaat met die kostencalculatie, die overigens de basis zal vormen voor de eventuele nieuwe prijzen voor een particuliere busrit.

De achterstand in de uitbetaling van de brandstofcompensatie aan de particuliere bushouders heeft zich ookweer opgestapeld. Er is een achterstand van 7 maanden, aldus Amrish Sidhoe, bestuurslid van de Surinaamse Bushoudersorganisatie (SBO). Hij betreurt het, dat er alweer herinnerd moet worden aan het bestaansnut van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO): het tijdig uitbetalen van de rechtmatige financiële tegemoetkoming aan de zo'n 1.300 bushouders.

'We merken dat de PLO-voorzitter, John Mahadewsing, weer uitlandig is waardoor we nog langer moeten wachten op onze subsidie', aldus Sidhoe. Hij hoopt dat het ministerie van Financiën de overmaking spoedig zal verrichten, zodat de uitbetaling kan plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten