maandag 8 april 2019

Venezolaanse president Maduro: 'Stroomstoringen door cyberaanvallen vanuit Colombia en Chili'

(Bron foto:Twitter/@NicolasMaduro)
'Aanvallen hebben de steun gekregen van de regering van de Verenigde Staten'


De Venezolaanse president Nicolas Maduro zei zaterdag 6 april 2019, dat het elektriciteitsnet van zijn land wordt getroffen door cyberaanvallen vanuit Colombia en Chili. 

Volgens Maduro hebben de aanvallen de steun gekregen van de regering van de Verenigde Staten, wiens president Donald Trump een van de meest vocale aanhangers is van oppositieleider Juan Guaido.


De regering van Colombia, die heeft geweigerd Maduro te erkennen als de legitieme president van Venezuela, heeft de beschuldigingen verworpen en stelt dat de stroomuitval het gevolg  is van wanbeheer door de Maduro-regering.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Carlos Holmes Trujillo zijn de beschuldigingen ongegrond, 'bedoeld om de publieke opinie te verwarren en de verantwoordelijkheid van het onwettige regime te verdoezelen' in Venezuela.


De regeringen van beide landen leven al jaren op gespannen voet, maar de relatie is nog verder verslechterd. President Ivan Duque nam de macht in Colombia in augustus vorig jaar over.

Maduro, wiens presidentschap wordt uitgedaagd door Guaido, riep de Latijns-Amerikaanse en Europese landen op om een ​​einde te maken aan de 'agressie' van de VS tegen Venezuela. 'We hebben genoeg van de agressie van Donald Trump tegen de bevolking van Venezuela', zei Maduro tijdens een bijeenkomst met duizenden volgers.

Het gepolariseerde politieke klimaat in Venezuela verslechterde nadat een daling van de olieprijzen in 2014 leidde tot een grote economische crisis. Sindsdien zijn naar schatting meer dan 3 miljoen mensen gevlucht uit Venezuela, waar voedsel en medicijnen schaars zijn geworden en hyperinflatie bijna alle producten onbetaalbaar maakt voor haar inwoners.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten