maandag 8 april 2019

Justitie Colombia neemt $ 6,4 miljoen in beslag in activa van voormalige FARC-commandant

Onroerende goederen zouden in handen zijn van voorgangers van 'El Negro Antonio' 

(Bron foto: Colprensa)

De openbaar aanklager in Colombia zei zondag 7 april 2019, dat hij ongeveer $ 6,4 miljoen (COP20 miljard) in beslag heeft genomen in activa van een voormalige FARC-commandant (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), dat niet was gemeld door de gedemobiliseerde guerrillagroep. 

De onroerende goederen werden in beslag genomen in de provincies Cundinamarca, Huila en Valle del Cauca en zouden in handen zijn van de voorgangers van 'El Negro Antonio', een guerrillacommandant op het middenniveau die in 2009 gevangen zat.



Volgens de aanklager zijn de 19 onroerende goederen gekocht met de ontvoerings- en afpersingsinkomsten van het 42e front tussen 1994 en de arrestatie van Antonio. Het nationale nieuwsagentschap Colprensa meldde, dat El Negro Antonio onlangs heeft getekend met de Justicia Especial para la Paz (JEP).


Het JEP zou de voormalige rebellenleider in staat stellen de gevangenis te verlaten, als hij zijn illegaal verkregen vermogen meldt om slachtoffers te vergoeden en vrijwillig zijn misdaden bekent.

De leiding van de FARC, die medio 2017 demobiliseerde en ontwapende, gaf een inventaris op van activa ter waarde van $ 330 miljoen, exclusief 267,5 kilogram goud. Het is onzeker of de voormalige commandant van het 42e front zijn vermogen aan het leiderschap van de voormalige guerrillagroep heeft gemeld.

Als de aanklager kan bewijzen, dat de activa door El Negro Antonio zijn achtergehouden, kunnen hem de gerechtelijke voordelen worden ontnomen die deel uitmaken van de vredesovereenkomst en moet hij terugkeren naar de gevangenis.

De voormalige FARC-commandant is minstens zes keer veroordeeld met een totale gevangenisstraf van meer dan 100 jaar





(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/El Tiempo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten