maandag 8 april 2019

In opspraak geraakte leerkracht LBO Brokopondo zou zich bij politie Brokopondo moeten melden

Voorlichter KPS: 'Ik kan op dit moment niet bevestigen of de oproep daadwerkelijk gedaan is'


Leerkracht Urvin W., die vorige week dinsdag een leerlinge over het erf van de LBO Brokopondo heeft gesleept, moet zich bij de politie verantwoorden. De Ware Tijd bericht vandaag, maandag 8 april 2019, van justitiële bronnen te hebben vernomen, dat de politie van Brokopondo hem heeft opgeroepen zich te melden. Of hij dat al heeft gedaan kon niet worden bevestigd. De leerkracht woont in Paramaribo. 

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname zegt dat hij formeel niet op de hoogte is van de oproep. 'Ik kan op dit moment niet bevestigen dat de oproep daadwerkelijk gedaan is, maar in zo'n geval moet de man zich aanmelden. Wij gaan als politie niet zomaar een oproep doen voor de lol, maar ik wil eerst het hele verhaal horen voordat ik meer erover kan zeggen. Ik raad hem wel aan om zich te melden als hij de oproep heeft ontvangen.'

Er is aangifte gedaan tegen Urvin W. inzake zware mishandeling. Naarden zegt dat hij het voorval wel heeft gevolgd, maar het nog niet kan plaatsen. 'Als het onderzoek uitwijst dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, dan wordt een strafdossier opgemaakt. Als het Openbaar Ministerie opdraagt dat wij hem in verzekering moeten stellen, dan moet dat gebeuren. Maar, het kan ook zijn dat het anders afloopt. Soms wordt de persoon in kwestie opgeroepen om zich te verantwoorden, maar niet ingesloten. Het onderzoek loopt dan wel gewoon door.'

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei tijdens de begrotingsbehandeling donderdag, dat zij zich zou buigen over het geval waarbij het meisje op de vuist ging met schoolgenoten. De onderwijzer haalde de meisjes uit elkaar en sleepte de agressor over het schoolerf. Ferrier heeft na het incident een onderhoud gehad met de leerkracht. Hij heeft volgens haar hardhandig opgetreden en had het meisje kunnen negeren toen zij zich onhandelbaar gedroeg.

Het besluit over het lot van de leerkracht is nog niet bekend. Verschillende parlementsleden hebben tijdens de begrotingsbehandeling duidelijkheid gevraagd. Geruchten doen de ronde dat de man mogelijk al ontslagen is. De minister was niet bereikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten