maandag 8 april 2019

Gajadien (VHP): ‘Al meer dan Srd 400 miljoen monetair gefinancierd’

'Als de trend wordt voortgezet om te blijven trekken, dan weet ik niet welke richting wij opgaan'


Van de Srd 670,1 miljoen aan voorschotten aan de Staat van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is volgens VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien ondertussen al meer dan Srd 400 miljoen getrokken, zo bericht het Dagblad Suriname maandag 8 april 2019. 

De ruimte die middels artikel 21 van de Bankwet was gecreëerd kan hierdoor binnenkort tot een einde komen. 'Tot vorige week zagen we nog dat reeds Srd 210 miljoen getrokken was. Als we kijken naar de cijfers van de Centrale Bank voor deze week, dan is dat verder gestegen. Deze situatie baart ons veel zorgen. Als de trend wordt voortgezet om zo te blijven trekken, dan weet ik niet welke richting wij zullen opgaan', zegt de politicus.

Wanneer de Srd 670,1 miljoen volledig is getrokken, vermoedt de VHP’er dat de regering over zal gaan tot het sluiten van meerdere leningen. En precies dat is waar zijn fractie tijdens deze begrotingsbehandeling ernstige kanttekeningen bij heeft geplaatst.

'Als er leningen worden gesloten tegen de achtergrond om ontwikkeling te brengen en te investeren in de productiesector, daar zien wij dat de regering tot nu toe bitter weinig uithaalt. Er worden allerlei leningen genomen en de samenleving wordt daarmee belast. Vaak zijn het leningen waar de graceperiode zodanig is opgezet, dat de terugbetalingen pas na 2020 zullen starten', aldus de VHP’er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten