dinsdag 19 maart 2019

Strafzaak tegen cocaïne-verdachte Radj Oedit geschorst in belang van nader onderzoek

In onderzoek wordt analyse gedaan van zogenoemde mastgegevens van telefoongesprekken


De Kantonrechter heeft gisteren het onderzoek in de geruchtmakende strafzaak tegen cocaïne-verdachte Radj Oedit geschorst. De rijstondernemer staat terecht voor een poging om ruim 488 kilo cocaïne naar Europa te smokkelen. Uit documenten, die recentelijk door het Openbaar Ministerie zijn overhandigd, blijkt dat er nog een diepgaand onderzoek gaande is, onderbouwde de magistraat haar besluit. Bij dit onderzoek wordt een analyse gedaan van zogenoemde mastgegevens van telefoongesprekken die zijn verzameld door de politie. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 19 maart 2019.

De zitting gisteren duurde enkele minuten.

De Officier van Justitie deelde de rechter mee, dat zij nog geen zicht heeft op het stadium waarin het onderzoek van de politie zich bevindt. Die informatie zou nog doorgespeeld moeten worden. Ook verklaringen van een anonieme getuige, die recentelijk zijn vastgelegd bij een politieverhoor, zijn onlangs aan het onderzoekdossier toegevoegd.

De rechter schorste het onderzoek in de zaak daarom tot 1 april. Dan zal duidelijk worden wat er tot nu toe aan nieuwe informatie is bijgekomen.

Oedit is hoofdverdachte in de drugszaak, waarbij een Cessna-vliegtuigje met 488 kilo cocaïne aan boord op zijn rijstareaal is onderschept in het district Saramacca. Het vliegtuigje landde op 13 maart 2018 geland op het areaal van de hoofdverdachte. Hij ontkent echter enige betrokkenheid.

Of de verdachte- die  vast zit in Nederland, nog uitgeleverd wordt, is niet bekend gemaakt tijdens de zitting. Bij een eerdere zitting verklaarde de openbare aanklager dat er officieel nog geen reactie was gekomen van de Nederlandse justitiële autoriteiten op het verzoek om de beklaagde uit te leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten