dinsdag 19 maart 2019

Grote concentraties sargassum, sargassowier, worden verwijderd bij Playa Charomba te Ascension, Curaçao.

Ook bij Patrick, Groot Sint Joris en noordoosten van Hato zijn grote concentraties wier gespot



Stichting Uniek Curaçao heeft samen met medewerkers van de Algemene Rekenkamer, de Onderwijsinspectie en Stichting Equine een begin gemaakt met het verwijderen van grote concentraties sargassum, ook wel sargassowier genoemd, bij Playa Charomba te Ascension. Dit gebeurde afgelopen zaterdag in het kader van Cura Doet, zo schrijft dinsdag 19 maart 2019 het Antilliaans Dagblad.

Met behulp van een loader hebben ongeveer 30 deelnemers zo veel mogelijk wier de kant op getrokken. Aan de westzijde werd de focus gelegd op aangespoeld afval. ,,De concentraties van het wier zijn wederom erg groot en tijdens het op de kant trekken van plaggen wier kon men tegelijkertijd ‘velden’ van wier binnen zien komen drijven.

Niet alleen bij Ascension, maar ook bij Patrick en Groot Sint Joris zijn grote concentraties wier gespot. De Kustwacht meldde grote concentraties ten noordoosten van Hato.

'Het is de verwachting dat de hele noordkust te maken krijgt met grote hoeveelheden van het sargassum. In de buurt van Ascencion is het cruciaal om het wier te verwijderen, omdat minstens drie buurten hier een ondraaglijke overlast van hebben. Er moet een vervolg komen en er is meer hulp nodig. Hier ligt ook een taak voor de overheid', aldus Stichting Uniek Curaçao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten