dinsdag 19 maart 2019

Echtgenote Harish Monorath, Samantha Gadjradj, ook kandidaat voor functie deken van Surinaamse Orde van Advocaten

Verkiezing deken en Raad van Bestuur zaterdag 23 maart in Theater Unique


Veel advocaten zijn verrast met drie kandidaten voor de functie van deken van Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). De kandidaten zijn de huidige deken, Harish Monorath, zijn echtgenote Samantha Gadjradj en Benito Pick (Sewcharan Advocaten). Hoewel drie personen zich kandidaat stellen, zijn er twee lijsten ingediend. 

Op de lijst Monorath staan Mohnie Babulall, Hannah Soesman-Olberg, Delano Landvreugd, Mukesh Sheombar en Chandra Algoe.
De kandidatenlijst van Pick woordt gevormd door Seema Doelam, Murwin Dubois, Serena Essed, Anne-Marel Linger, Nalinie Ramnarain en Glenn van der San.

De verkiezing van de deken en Raad van Bestuur vindt plaats op zaterdag 23 maart in Theater Unique. De advocaten mogen stemmen op individuele leden. Dit houdt in dat personen gekozen kunnen worden die op beide lijsten voorkomen. Zes personen met de meeste stemmen worden gekozen. De deken wordt in functie gekozen.

Starnieuws bericht vandaag, dinsdag 19 maart 2019, dat het verwachtbaar is dat Gadjradj zich terugtrekt. Het komt wel meer voor, dat op het laatste moment kandidaten zich terugtrekken.

De groep-Sewcharan/Pick stelt, dat Monorath zich niet nog een keer kandidaat kan stellen, omdat hij reeds twee keer gekozen is als deken. Monorath stelt zich op het standpunt dat hij de eerste keer voor één jaar is gekozen, omdat de toenmalige deken 65 jaar was en ambtshalve moest aftreden. De verkiezingscommissie onder leiding van John Moerahoe heeft de kandidaten goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten