vrijdag 22 maart 2019

Rechterhand van Juan Guaido beschuldigd van terrorisme....

(Bron foto's: Twitter)
'Marrero is rechtstreeks verantwoordelijk voor de organisatie van criminele groeperingen'


Roberto Marrero, de rechterhand van de zelfverklaarde Venezolaanse interim-president Juan Guaido, wordt beschuldigd van terrorisme en wapenbezit. Dat heeft de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol donderdag 21 maart 2019 live op de televisie aangekondigd. Marrero werd donderdagmorgen in Caracas opgepakt. De inlichtingendienst (Sebin, Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional) zou in de woning van de 49-jarige 'kabinetschef' van Guaido twee geweren en een granaat hadden aangetroffen.

Volgens de minister hebben de autoriteiten een 'terreurcel ontmanteld' die aanvallen zou hebben gepland, gelijkaardig aan de aanval die op 7 maart de langdurige stroomuitval veroorzaakte, luidde het.


Marrero 'is rechtstreeks verantwoordelijk voor de organisatie van criminele groeperingen. Bij de inval in zijn woning werden tal van oorlogswapens en vreemde valuta in beslag genomen', vervolgde Reverol.

Tegen een chauffeur van het parlement die samen met Marrero werd opgepakt, werden dezelfde beschuldigingen geformuleerd.

Volgens een oppositielid en buurman van Marrero, Sergii Argas, zou Marrero bij zijn arrestatie hebben geroepen, dat leden van de inlichtingendienst in zijn huis twee geweren en een granaat zouden hebben neergelegd. Argas zou naar verluidt door agenten van de inlichtingendienst hardhandig zijn aangepakt.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft de arrestatie al streng veroordeeld. 'We vragen om zijn onmiddellijke vrijlating. We zullen iedereen die hierbij betrokken is verantwoordelijk stellen', schreef hij op Twitter.


In Venezuela vindt al enkele weken een bitse machtsstrijd plaats tussen de oppositie en president Nicolas Maduro. Oppositieleider Juan Guaido had zichzelf op 23 januari uitgeroepen tot interim-president. Hij krijgt de steun van een vijftigtal landen, waaronder ook de Verenigde Staten.

(Suriname Mirror/BBC Mundo/Belga/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten