vrijdag 22 maart 2019

NDP maakt drama van stevig taalgebruik paar herrieschoppers richting vicepresident Adhin

Abdoel (NDP): 'Hoe triest zal het niet zijn om mensen zo tot haat en moreel verval aan te zetten'

- NDP tracht politiek slaatje te slaan uit taalgebruik paar aanwezigen, mogelijk van VHP-zijde
- Een vicepresident - die soms ook bepaalde taal uitslaat -, moet tegen stootje kunnen, kunnen incasseren 
- Gajadien (VHP): 'Hij heeft volksvertegenwoordigers bejegend als varkens, wat verwacht je dan van het volk?'


'De herrieschoppers woensdagavond op het veld van Kemal Dewaker blijken daadwerkelijk aanhangers te zijn van de 'orange movement'. Vicepresident Ashwin Adhin is op zeer grove wijze publiekelijk beledigd. Belangrijk is dat nu een diepgaand politioneel onderzoek gaande is. Ik hoop dat na het onderzoek, indien blijkt dat men wet en regel heeft overtreden, de justitiële autoriteiten keihard corrigerend optreden.'

Dit zegt Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) vrijdag 22 maart 2019 op Starnieuws. Abdoel keurt het af, dat Adhin op deze manier is bejegend door een handvol herrieschoppers.

'Dit is nog erbij gebeurd op een gezegende avond, waarbij de Holika-verbranding plaatsvond als symbool van de overwinning van het goede op het kwade. Op een avond waarbij wij moraal en ethiek zo hoog mogelijk proberen te houden en dat ook overdragen aan onze kinderen. Erger nog is dat de oranje partij die de nationale conferentie over moraal en ethiek gehouden heeft hierachter schijnt te zitten. Hoe triest zal het niet zijn om mensen zo tot haat en moreel verval aan te zetten', merkt Abdoel op.

'Ik begrijp dat met de vicepresident als lijsttrekker van NDP Wanica de oranje partij een groot probleem heeft, maar zulke scenario's zijn below the belt. Het volk zal wel hierop antwoorden op 25 mei 2020. Ik blijf wel volgen wat het resultaat zal zijn van het justitieel onderzoek', stelt de politicus.


VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien zegt, dat hij de samenleving feliciteert met de kritische houding, maar wijst vulgair taalgebruik, waar dan ook, af. De NDP-top moet volgens de politicus wel aan zelfreflectie doen. De president gebruikt in De Nationale Assemblee ook woorden als 'fransje pane'. Hij heeft volksvertegenwoordigers bejegend als 'varkens'. 'Wat verwacht je dan van het volk', stelt Gajadien.

De VHP vindt dat het volk mondiger wordt en zich op verschillende manieren uit. Ze zijn vrij in het uiten van hun mening, maar krachttermen worden afgekeurd. Gajadien ontkent beschuldigingen dat hij of de VHP dit incident in elkaar heeft gezet. Mensen zijn bijzonder ontevreden en het gebeurde is volgens Gajadien daar een uiting van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten