vrijdag 22 maart 2019

Monorath mag niet voor derde keer kandidaat zijn voor functie deken Surinaamse Orde van Advocaten

Alle advocaten mogen deelnemen aan verkiezingen ongeacht of contributie is voldaan


Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA), mag zich niet voor een derde keer kandideren voor deze functie. Dit heeft de Kort Gedingrechter vanmiddag, vrijdag 22 maart 2019, besloten, aldus Starnieuws. Samanatha Gadjradj, echtgenote van Monorath, mag wel meedingen naar de functie van deken. 

Gerold Sewcharan had samen met enkele collega's het Kort Geding aangespannen tegen Monorath en SOvA. Hij stelt zich op het standpunt, dat Monorath geen kandidaat voor deken kan worden voor de derde achtereenvolgende keer.

Nadat de verkiezingscommissie onder leiding van John Moerahoe de kandidaten goedgekeurd had, besloot Sewcharan zich te wenden tot de rechter. De verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur van SOvA wordt morgen gehouden.

De andere kandidaat-deken is Benito Pick van Sewcharan Advocaten. Hij en Gadjaradj zullen het tegen elkaar opnemen.

De rechter heeft ook besloten dat alle advocaten (207) mogen deelnemen aan de verkiezingen. Dit ongeacht of ze bij zijn met betaling van de contributie. Veel leden van de SOvA hebben een contributie achterstand. Volgens het huishoudelijk reglement mogen leden die drie maanden achter zijn met de betaling niet stemmen.

De rechter heeft besloten dat zij hun stemrecht mogen uitoefenen, op basis van de Advocatenwet. De contributie is Srd 50 per maand. Veel advocaten zijn jaren achter met de betaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten