zaterdag 2 maart 2019

President Bouterse haalt de bezem door Raad van Commissarissen SLM

President-commissaris Jimmy Rosheuvel door Bouterse bedankt

Ook leden Raad van Commissarissen Mahinder Gopi en Priya Sital zijn verwijderd


Jimmy Rosheuvel, die een jaar geleden benoemd werd als president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is bedankt door president Desi Bouterse. Ook leden van de Raad van Commissarissen (RvC) Mahinder Gopi en Priya Sital zijn de laan uitgestuurd. 

Starnieuws bericht vandaag, zaterdag 2 maart 2019, te hebben vernomen, dat de president ontevreden is over de gang van zaken, waaronder ook de verkoop van Residence Inn Paramaribo. Er is ook ontevredenheid over de perikelen met de Mid-Atlantische route. Er worden enorme verliezen geleden, omdat er steeds toestellen gehuurd moeten worden.

De Airbus 340-313 van de SLM is langer dan gepland in Duitsland. Pas in de derde week van maart zal het toestel beschikbaar zijn. Het landingsgestel moet worden verwisseld, terwijl aansluitend ook een C-check moet worden uitgevoerd. Het toestel zal als alles goed verloopt, deze maand weer beschikbaar zijn. De financiële impact van de onderhoudsvertraging is duidelijk voelbaar.

Voorlopig wordt de Mid-Atlantische route onderhouden met de Boeing 777-200 van de Spaanse chartermaatschappij, Privilege Style. Deze week moest een vlucht worden gecanceld, omdat een onderdeel defect was. Passagiers zijn gebelgd over de gang van zaken.

De RvC wordt nu voorgezeten door Rachel Kolf-Deira, die al lid was. Verder zijn F. Abdoelgafoer, H. Commiesie en A. Moredjo benoemd tot leden.

Er is nog geen officieel bericht over de ingreep bij de SLM gekomen van het bedrijf of van de spreekbuis van de regering, het Nationaal Informatie Instituut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten