zaterdag 2 maart 2019

Regering kiest voor laatste maanden regeertermijn vijf beleidsprioriteiten

In slotfase regering Bouterse-II staan slagvaardigheid, tempo en productiviteit centraal 

Presidentiële werkgroep moet gaan toezien op uitvoering beleidsprioriteiten


Volgens Starnieuws vandaag, zaterdag 2 maart 2019, blijkt uit een presidentieel besluit blijkt, dat vijf gebieden gemarkeerd zijn als hoofdbeleidsgebieden van het regeerprogramma tot de verkiezingen van 2020. 

President Desi Bouterse heeft een werkgroep ingesteld onder leiding van oud-president Jules Wijdenbosch. Deze werkgroep rapporteert rechtstreeks aan de president. In de werkgroep hebben verder zitting de ex-ministers Faizal Abdoelgafoer, Ramon Abrahams, raadsadviseur Errol Alibux en Etienne Boerenveen.

De vijf prioritaire delen van de hoofdbeleidsgebieden zijn productie, sociaal gebied, infrastructuur waaronder meer het bouwrijp maken van gronden voor woningbouw, personeelsgebied en verkiezingen.

De leden van deze werkgroep voeren de activiteiten uit in nauw overleg met de vicepresident, de ministers en de directeuren van de verschillende departementen.

In de resolutie is opgenomen dat in de slotfase van de regering Bouterse-II de slagvaardigheid, het tempo en de productiviteit centraal staan. De presidentiële werkgroep wordt niet betaald. Tijdens een regeringsvergadering zijn de ministers formeel geïnformeerd over de nieuwe stijl van regeren die is ingevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten