zaterdag 2 maart 2019

Geruchtenstroom over vervanging directie DSB zorgt voor onrust onder personeel

Waarnemend directrice Hanna Lieuw Hie-Gonesh zou worden vervangen door Gloria Anthony, oud-
directrice Republic Bank Suriname


Onder personeelsleden bij De Surinaamsche Bank (DSB) is bezorgdheid ontstaan over een op handen zijnde vervanging van de huidige directie. Waarnemend directrice Hanna Lieuw Hie-Gonesh zal worden vervangen door Gloria Anthony, gewezen directrice van Republic Bank Suriname. De Ware Tijd schrijft zaterdag 2 maart 2019 te hebben vernomen, dat slechts één van de huidige drie DSB-directieleden zal worden behouden. 

De bankleiding bestaat nu uit Lieuw Hie-Gonesh, Peter Ng A Tham en René van Rooij. Ng A Tham en Van Rooij zijn op 12 juli 2018 als statutaire directieleden benoemd tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering, maar hun benoeming is formeel nooit in orde gemaakt. Gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, had hun benoemingsbeschikking nog niet getekend.

Het is vrijwel zeker, dat waarnemend directrice Lieuw Hie en commercieel directeur Ng A Tham zullen moeten plaatsmaken voor anderen. Alleen Van Rooij zou aanblijven.

Bondsvoorzitter bij DSB, Robby Berenstein, bevestigt dat er enige onrust heerst onder het personeel nadat geluiden over de mutaties in de top zijn vernomen. Officiële mededelingen zijn nog niet aan de bond gedaan. Tijdens de aandeelhoudersvergadering heeft hij de bezorgdheid donderdag kenbaar gemaakt aan de Raad van Commissarissen (RvC) en de directie.

'We hebben behoefte aan een directie die lange tijd mee kan gaan. De directeur zit al een hele poos in een waarnemende functie. We willen niet geconfronteerd worden met een nieuwe directie', zegt de vakbondsleider. Hij voegt eraan toe, dat met de huidige directie, die ook al uit een aantal nieuwe gezichten bestaat, al een zekere werkrelatie is opgebouwd. 'Nu zijn er rumours dat het directieteam versterking krijgt of vervangen wordt. Wij vinden, dat de waarnemend directeur definitief benoemd moet worden', zegt Berenstein.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering donderdag hebben aandeelhouders de nieuw aangetreden RvC-leden opgeroepen om de waarnemingsstatus van Lieuw Hie-Gonesh snel om te zetten in een definitieve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten