zaterdag 2 maart 2019

Peruaanse president Vizcarra eerder van reis Europa na ferme kritiek op zijn afwezigheid terwijl delen Peru door noodweer zijn getroffen

Vizcarra na terugkeer in Lima meteen naar getroffen gemeente Malingas afgereisd


De Peruaanse president Martin Vizcarra is eerder dan gepland uit Europa teruggekeerd, na stevige kritiek vanwege zijn afwezigheid te midden van rampen veroorzaakt door zware regenbuien, en heeft  onmiddellijk een van de getroffen gebieden bezocht.

De president arriveerde in Lima en zijn eerste activiteit was om naar de noordelijke regio van Piura te reizen, waar hij de gemeente Malingas bezocht, overspoeld door zware regenbuien, die in de afgelopen maanden een fatale balans van 50 doden en grote verliezen hebben achtergelaten.




Vizcarra hield toezicht op noodmaatregelen op de grond en bood de bewoners een brug aan om de toegang tot de stad volgend jaar te verbeteren, evenals de vervanging van alle bruggen die door overstromingen in de laatste 30 jaar waren verwoest, tot het einde van 2019.

De president was van plan om maandag terug te keren van een tournee die Portugal en Spanje omvatte, maar hij haastte zich om terug te keren na kritiek van vrijwel alle politieke geledingen op zijn afwezigheid, toen zijn aanwezigheid juist noodzakelijk was om noodacties te leiden, volgens zijn critici.

De critici plaatsen ook vraagtekens bij de buitensporige kosten en duur van zijn afwezigheid, evenals aan het beperkte nut van de reis, waarbij hij in Spanje de gedeelde steun aan dat land bekrachtigde, aan de zelfbenoemde president van Venezuela, Juan Guaidó, en posities die in strijd zijn met de legitieme Bolivariaanse regering.


Vizcarra ondervindt een daling in peilingen van zijn populariteit, van 60 tot 56, volgens de recente enquête van het Instituto de Estudios Peruanos, IEP, een niet-gouvernementele organisatie die de val toeschreef aan onvoldoende acties in het licht van rampen veroorzaakt door de regen.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Gestion/Radio Nacional/La Republica/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten