zaterdag 2 maart 2019

'Per 15 maart zal de politie onherroepelijk controleren op naleving Rij- en Voertuigenbelasting'

Justitiële autoriteiten zijn duidelijk: 'Ministerie van Financiën is belast met naleving van de wet'


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zei gisteren in gesprek met media, dat door communicatie zaken opgelost zullen worden met de Surinaamse Politiebond. Per 15 maart zal de politie onherroepelijk ertoe overgaan, om naleving van de Rij- en Voertuigenbelasting af te dwingen. Dit meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 2 maart 2019.

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday liet weten, dat de wet duidelijk is. Het ministerie van Financiën is belast met de naleving van de wet. Afgelopen jaar waren er ook twee wetswijzigingen waarbij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie de verantwoordelijkheid had. Het gaat om boetelijst voor vrachtwagens en transporteren van houtblokken. Samen zijn de sancties besproken en uitgevoerd.

Volgens het hoofd van het Openbaar Ministerie is er geen onduidelijkheid over de uitvoering van de wet.

Waarnemend korpschef Roberto Prade vindt de Surinaamse Politiebond voorbarig door een persbericht uit te geven. Hierin zijn de leden opgeroepen om niet op te treden, want de instructies moeten vanuit het Openbaar Ministerie komen en niet vanuit het hoofd van de Belastingdienst.

Prade zei, dat vanuit de leiding van de politie is meegedeeld dat er wel opgetreden wordt na 13 maart en dit blijft overeind staan.

Minister Getrouw zegt dat door communicatie de onduidelijkheden zullen worden aangepakt. Hij benadrukt dat de minister en de korpschef verantwoordelijk zijn voor het Korps Politie Suriname. In de periode die er nu rest tot 15 maart zal het duidelijk worden hoe er opgetreden zal worden. Dit zal doorgegeven worden aan de samenleving. De minister zegt dat hij constant in contact is met het bestuur van de bond. De zaak komt goed, benadrukte hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten